Disciplines

Kleuterturnen

Op een leuke en speelse manier leren onze kleuters kennismaken met gymnastiek.

Kleuters kunnen bij TKO terecht vanaf de 2de kleuterklas en turnen wekelijks 1,5 uur.


Basisgym

In ons basispakket van 2 keer 2 uur per week (4 uur in totaal) komen alle basisaspecten van turnen aan bod zoals lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Tijdens basisgym komen verschillende toestellen aan bod zoals mat, plint, barre & rekstok, trampoline, tumbling.

Naast ons basispakket kan je kiezen voor extra training(en) in een van de specifieke disciplines toestelturnen, trampoline, tumbling of demo.


Toestelturnen

Naast het basispakket van 2u, kan je er voor kiezen om extra training toestelturnen te volgen. In deze extra training van 2 uur oefen je op specifieke toestellen zoals barre, balk & mat.


Trampoline

Krijg je niet genoeg van de trampoline? Dan kan je ervoor kiezen om de extra training trampoline te volgen. Je traint 2 uur lang uitsluitend op verschillende trampolines zoals een grote trampoline en een dubbele mini trampoline.


Tumbling

Bij tumbling spring je op een lange verende baan een reeks oefeningen waaronder fliks en salto’s.
Naast het basispakket kan je ook 2 uur extra tumbling training volgen.


Acro

In tegenstelling tot de andere disciplines, waarbij je individueel de oefeningen turnt, train je bij acro in een team van 2 of 3. Bij acro heb je balansoefeningen waarbij je samen piramides bouwt, afgewisseld met tempodelen, waarbij je salto’s maakt.

Acro is een apart basispakket van 4u. Het is niet mogelijk om basisgym met basisacro te combineren. Wel is het basispakket acro te combineren met de andere extra trainingen zoals toestelturnen, demo, trampoline of tumbling.


Demo

Demo is een combinatie van dans, gymnastiek en spektakel. Er worden meerdere gymdisciplines in één demonummer verwerkt zoals acro, tumbling en ritmische gymnastiek.
Demo is een extra training van 2,5 uur per week.